Websites that work

Webontwikkelingen 2017
Altijd en overal (veilig) online

6 Cruciale webontwikkelingen voor 2017

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), de landelijke beheerder van het .nl-domein, doet op jaarbasis onderzoek naar de trends van het internetgebruik in Nederland onder consumenten (4.117) en beslissers in de zakelijke markt (834).

Het rapport voor 2016 is recentelijk uitgekomen, en bevat weer genoeg stof tot nadenken en ontwikkelen. Immers: regeren is vooruitzien! ROQUIN zet de 6 belangrijkste ontwikkelingen op een rij.

“Hoe verandert de manier waarop mensen internet gebruiken?”

De onderzoeksvraag van het jaarlijkse onderzoek van SIDN.

1. Mobiele devices blijven groeien

Zoals wij ook vaak terugzien in de statistieken van onze klanten, groeit het aandeel mobiele gebruikers hard. De data van de SIDN ondersteunt dit ook. Kort samengevat: PC’s en laptops worden minder vaak gebruikt, het marktaandeel van tablets is gelijk gebleven, en het gebruik van smartphones is hard aan het groeien.

Inmiddels beschikt 82% van de respondenten over een smartphone met internettoegang (t.o.v. 68% in 2014), en zijn smartphones voor veel typen internetgebruik (social media, spelletjes, e-mail, financiën, informatie zoeken) het voorkeursapparaat.

Pc’s en laptops zijn echter nog wel het voorkeursapparaat bij online aankopen (80% shopt het liefst online via deze apparaten). Daarnaast is het opvallend dat mensen via een pc/laptop gemiddeld minder sites per maand bezoeken (ten opzichte van 2014), maar ze bevinden zich wel langer op die sites dan via mobiel device.

2. We gebruiken minder apps

De consument is door de jaren heen selectiever geworden wat betreft het gebruik van apps. Hierbij worden er op mobiel/tablet minder apps gebruikt, maar de apps die worden gebruikt kennen wel een langere gebruiksduur. De concurrentie is dus feller geworden, er moet harder gewerkt worden om een plekje op het scherm van de smartphone te krijgen.

Consumenten downloaden dus minder apps. Voor een beter bereik van uw website kan een mobiele site of een webapp dus een betere oplossing zijn.

3. SEO is belangrijker dan ooit

We navigeren massaal via zoekmachines. Interne data van ROQUIN geeft aan dat als we kijken naar één jaar aan verkeer, de 8 meest bezochte sites (samen 4.500.000+ aan sessies) 72% van hun verkeer binnenkrijgen via Google.

Het jaarrapport onderbouwt dit verder: 82% van de respondenten geeft aan “Via een zoekmachine, zoals Google” te navigeren. Met name ‘autocomplete’ is hierbinnen een interessante uitschieter. Deze methode, die zoektermen automatisch voor de zoeker aanvult, wordt door 33% van de respondenten gebruikt. 25% van de jongeren in het onderzoek zetten deze methode zelfs op één.

82% van de respondenten navigeert via Google

4. Corporate sites blijven onverminderd belangrijk

De ‘eigen website’, als onderdeel van de online middelen mix, speelt nog altijd een centrale rol in de communicatiestrategie van Nederlandse bedrijven. Onder de zakelijke respondenten geeft 85% aan dit een belangrijk middel te vinden voor het behalen van doelstellingen.

Daarnaast worden campagnesites, sociale media, apps en platforms van derde partijen als belangrijk gezien om doelstellingen te bewerkstelligen, zelfs belangrijker dan in 2014. Zij verwachten dat dit de komende drie jaar verder toeneemt.

ROQUIN werkt veel vanuit een content strategie: vanuit het beoogde doel én de behoeften van de doelgroep, relevante content én middelen kiezen. Dit kan resulteren in een brede selectie aan media. Deze filosofie lijkt dus ook landelijk een steeds groter draagvlak te krijgen!

Meetbaar online resultaat

Lees alles over onze aanpak voor meetbaar online succes in Meten & Verbeteren: Een Vliegende Start In 5 Stappen.

5. Online veiligheid staat hoog in het vaandel

Online veiligheid wordt als zeer belangrijk ervaren door 94% van de respondenten. Met name ouderen geven aan bezorgd te zijn over online veiligheid.

Daarnaast geeft 72% van de consumenten en 80% van de bedrijfsrespondenten aan in aanraking te zijn geweest met phishing (het lokken naar een valse (bank)website, een kopie van de echte website, om ze daar te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer).

De online veiligheid van bedrijven kan in gevaar komen door bijvoorbeeld DDoS-aanvallen, dit zijn waarbij een computer gecrasht wordt door te grote hoeveelheden data te verzenden. 

6. De toekomst: altijd online

Internetgebruikers zijn per maand ongeveer 10 uur langer online dan in 2014. Dat komt vooral door de toename van smartphonegebruik per gebruiker en het aantal smartphone gebruikers. De smartphone is een integraal deel van ons leven geworden.

Maar eigenlijk maakt het niet meer uit met welk device we online zijn, áls we dat maar zijn. Dit is vaak afhankelijk van de plaats waar we ons bevinden, een computer is geen handig middel voor het checken van je e-mail onderweg. SIDN omschrijft dit als het always on tijdperk, een tijdperk waarin we altijd online zijn onafhankelijk van het device dat we daarvoor gebruiken. 

Voorbereid op 2017 - en de toekomst!

Is uw site al geoptimaliseerd voor mobiel? En bent u wel te vinden via de populairste navigatiemethode: Google? Heeft uw site al het ‘Veilig’ label? Wij helpen u graag!

In een notendop

Als full service internetbureau helpen we onze klanten zich online te onderscheiden en hun doelen te bereiken.

Hoe? Door treffende weboplossingen te creëren die wérken.

  • Gepassioneerde webexperts
  • Websites, webshops en webapplicaties
  • o.a. TYPO3, WordPress, WooCommerce
  • Webdesign, usability, user experience
  • Online marketing: SEO, SEA, Social Media
  • Uitgebreid gecertificeerd
  • Focus op resultaat

Deze week startten weer 2 nieuwe collega's. Paul - strak geschoren - gaat onze klanten (en ons) verbazen met de bes… twitter.com/i/web/status/9…

06 april 2018

UX design: focus op de gehele experience en niet alleen op het ontwerpen van gebruiksvriendelijke interfaces. Weet… twitter.com/i/web/status/9…

30 januari 2018

Bij internetbureau ROQUIN zoeken we een support collega. Iemand die de brug kan slaan tussen klant en scrum team. T… twitter.com/i/web/status/9…

16 januari 2018

Nog dank voor de leuke workshop. Was erg goed voorbereid, gepresenteerd en informatief!

Roland Melchior
De Gezonde Regio

Super blij met de KLM website! Krijgen veel complimenten!

Engelina Argam-Imamdi
KLM Health Services

Internetbureau ROQUIN was in staat onze wensen te vertalen naar een professionele website die reeds enkele jaren perfect voldoet voor het doel waar we het voor bestemd hadden.

Henk Adriaanse
Adriaanse Transport

ROQUIN is één grote snoeppot vol web-expertise - prettige samenwerking en altijd een prima eindresultaat!

Lucas Kuijpers
OnTopic

Een fijne partner om mee samen te werken!

Mariska Jas
Nysingh Advocaten-Notarissen

ROQUIN rockt! Goede ideeën, goede samenwerking, nog betere resultaten!

Jeroen Buijs
Radboud Universiteit Nijmegen

Deskundig en betrokken. Een fijne club om mee samen te werken!

Harry Evers
ZZG zorggroep

Heel goed bezig! Vanmiddag eren we internetbureau ROQUIN door jullie Spotify-playlist vol door de iPhone-speaker af te spelen.

Evelien Niens
Rivas Zorggroep

ROQUIN is deskundig, innoverend en denkt écht met je mee!

Sanne Janse
Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Wat een geduld hebben jullie met ons moeten hebben. Maar wat een briljant resultaat, die nieuwe site van het USC.

Marco Hoekstra
USC Sport

Mooooiiiiii :)

Kyonne Leyser
Hogeschool Arnhem Nijmegen

Mede dankzij jullie flexibiliteit en professionele kennis hebben we nu een site om trots op te zijn.

Maarten den Dulk
Amsterdam Science Park

Het geheim van ROQUIN schuilt niet alleen in haar plezierige en betrouwbare communicatie, maar vooral ook in haar eigentijdse visie als internetbureau op de mogelijkheden van het internet.

Erik Markus
Capter

Een team van slimme en creatieve jongens die op praktische en no-nonsense wijze onze websites hebben aangepakt!

Tamara Besseling
ZZG zorggroep

Wij zijn onder de indruk van internetbureau ROQUIN. Alle medewerkers zetten zich maximaal in om complexe zaken op een heldere manier uit te leggen en zowel commercieel als technisch mee te denken.

Stef van Gelderen
Sovella

Het team van internetbureau ROQUIN heeft onze wensen weten te vertalen in een functionele en aantrekkelijke website. Hiermee gaan wij zeker scoren!

Niels de Veth
Albert zips

Joris, als ik toch niet getrouwd was dan was ik door de knieën gegaan, nu.

Marinka Sloof-Meerbeek
De Hart en Vaatgroep

Als jullie roepen dat iets het doet, dan doet het het gewoon. Gisteren al en vandaag weer. Ga zo door in het nieuwe jaar!

Marjon Heldens
Hartstichting

De stimulerende en professionele ondersteuning van ROQUIN bij het realiseren van onze website heeft belangrijk bijgedragen aan onze succesvolle expansie.

Michiel Roelse
Senlac Tours Europe

Bij ROQUIN weten ze als geen ander een prettige persoonlijke benadering te combineren met resultaatgericht en hard werken

Thomas Schippers
Omroep MAX

ROQUIN is een professioneel internetbureau dat de dienstverlening afstemt op de behoefte van de klant. Die flexibiliteit maakt dat ook lastige vraagstukken op maat gesneden worden beantwoord en opgelost.

Jan Bleumer
Bleumer Communicatie

Da's mooi

Een panorama of luchtopname van uw organisatie?

Creatief met luchtopnames en panorama's?

Een luchtopname of panorama van uw organisatie biedt direct al voordelen op het gebied van interactie en SEO. Ook een luchtfoto of panaroma van uw organisatie? Lees er alles over in ons nieuwsbericht.

Uw jaarverslag digitaal?

Uw jaarverslag digitaal?

Snel een jaarverslag of (periodieke) rapportage nodig? Kies dan voor de handige online reporting-tool van ROQUIN. Deze biedt volop interactie en is geschikt voor alle devices. Alles in eigen beheer en met een open source CMS. Wat wilt u nog meer?

Uw magazine online?

Uw magazine online?

Ga digitaal met het online magazine van ROQUIN. Snel op maat gemaakt, volop interactie en beleving en toch een hoge ROI. Geschikt voor alle devices en ook nog eens herbruikbaar. U maakt elke volgende editie dus in een handomdraai!

Opvallen met uw domeinnaam?

Opvallen met uw domeinnaam?

Uw merk, locatie, activiteit of product als domein extensie? Dit kan, en biedt direct een wereld vol mogelijkheden! Advies nodig hoe deze in te zetten en direct te pre-registreren? Lees er alles over in ons nieuwsbericht.

Bij ons werken veel muzikanten. Niet gek dus dat we veel naar muziek luisteren. Sterker nog, diverse smaken wisselen we regelmatig uit en brengen we zelfs jammend - live dus! - ten gehore.

Nieuwsgierig geworden? Check onze favoriete tracks en sets, en laat ons weten wat je van onze (brede) muzieksmaak vindt!