Websites that work

Een mooie locatie voor mooie praatjes!

De 5 belangrijkste onderwerpen op YoastCon 2017

WordPress is druk in ontwikkeling, de richting en aanpak van Google voor 2018 worden langzaam bekend: YoastCon 2017 valt op een prima moment, met genoeg te bespreken! ROQUIN was er bij en zet de belangrijkste punten op een rij:

1. Zoeken via stemcommando’s wordt steeds populairder én belangrijker

De manier waarop we zoeken verandert, en daarmee ook de relevante zoektermen. 20% van alle zoekopdrachten zijn stemcommando's, de verwachting is dat dit in 2020 op 50% komt te staan. Zoekopdrachten via stem hebben vaak een andere structuur dan getypte opdrachten. 70% van alle gesproken zoekopdrachten hebben een 'natuurlijke' taalstructuur: "Waar kan ik zometeen lekker lunchen?" in plaats van "Lunch restaurant Nijmegen". Denk er dus over na: hoe kan uw site-content dit soort 'natuurlijke' vragen beantwoorden?

2. De nummer één positie in Google wordt steeds belangrijker

Steeds prominenter te zien in (mobiele) zoekresultaten: de rich cards van Google. Deze beknopte informatiekaders worden weergegeven als de website op de nummer één-positie hiervoor de juiste code-formattering gebruikt. Erg informatief voor de (be)zoeker - en erg prominent. Dit maakt het innemen van de eerste positie nog een stuk aantrekkelijker!

FIGUUR: De ontwikkeling van Rich Cards. Bron: Google Blog

3. Mobile first, maar nu echt

De term 'mobile first' zingt al een tijdje rond op marketing- en Google-gerelateerde blogs. Dit betekent heel simpel gezegd dat Google uitsluitend kijkt naar de mobiele versie van een website om de zoekresultaten-ranking te bepalen. Als een site dus géén mobielvriendelijke weergave heeft, zal deze hier in een 'mobile first' wereld sterk voor worden afgestraft. Google experimenteert hier al een tijd mee, maar heeft deze wijziging nog niet universeel doorgevoerd. Op dit moment worden mobielonvriendelijke sites dus nog niet (extra) gestraft.

Dat Google bezig is met 'mobile first' is oud nieuws. Wat echter wél een nieuwtje is, is de daadwerkelijke lanceringsdatum van het 'mobile first' tijdperk. Hier zijn nog steeds geen officiële aankondigingen over gedaan - de SEO experts van Yoast verwachten een lancering in begin 2018. Is uw site hier al klaar voor?

4. Content was koning, is koning, en blijft koning

De status van content in het koninklijk huis van het internet is breed bediscussieerd. Er lijkt met name een hevige strijd om de troon te zijn tussen 'context' en 'content'. Dit onderwerp kwam ook op YoastCon naar voren. Het antwoord lijkt eigenlijk heel simpel: De missie van Google is om het internet te ‘begrijpen’.

Google wil pagina’s met ‘veel goede content’ belonen. Termen als ‘veel’ en ‘content’ zijn makkelijk uit te leggen aan een algoritme, ‘goed’ is wat lastiger. Om het internet te kunnen begrijpen, moet Google dit onderscheid betrouwbaar kunnen maken.

En dat is waarom content koning is. Want in plaats van een continue race met Google's updates te houden, en je overal op proberen aan te passen, is het veel Iverstandiger om de weg af te snijden en je site alvast aan de finish te zetten: met goede content. Door je site te vullen met inhoudelijk sterke en door Google leesbare content, ben je pas écht toekomstbestendig.

5. Ja, A.I. is echt de toekomst

Het is al enkele jaren bekend dat Google gebruik maakt van A.I. (Artificial intelligence, oftewel 'kunstmatige intelligentie') om haar zoekresultaten te verbeteren. Deze toepassing, RankBrain genaamd, zou al in Google's centrale algoritme verwerkt zitten, en zichzelf leren om steeds betere zoekresultaten te leveren. Zijn dit soort toepassingen slechts een gimmick, een gril, een hype? Of is Google wat anders van plan?

Zoals op YoastCon nogmaals werd aangehaald: in 2002(!) zei Larry Page, cofounder van Google, in een interview over het nut van het bouwen van een zoekmachine: "Oh, we’re really making an AI". Nu, 15 jaar later, zien we deze strategie meer en meer terugkomen. Zoals Marcus Tandler, SEO expert (en nog veel meer) het stelde in zijn talk:

Google isn’t using AI to make Search better - they’re using Search to make AI better.

In een notendop

Als full service internetbureau helpen we onze klanten zich online te onderscheiden en hun doelen te bereiken.

Hoe? Door treffende weboplossingen te creëren die wérken.

  • Gepassioneerde webexperts
  • Websites, webshops en webapplicaties
  • o.a. TYPO3, WordPress, WooCommerce
  • Webdesign, usability, user experience
  • Online marketing: SEO, SEA, Social Media
  • Uitgebreid gecertificeerd
  • Focus op resultaat

Deze week startten weer 2 nieuwe collega's. Paul - strak geschoren - gaat onze klanten (en ons) verbazen met de bes… twitter.com/i/web/status/9…

06 april 2018

UX design: focus op de gehele experience en niet alleen op het ontwerpen van gebruiksvriendelijke interfaces. Weet… twitter.com/i/web/status/9…

30 januari 2018

Bij internetbureau ROQUIN zoeken we een support collega. Iemand die de brug kan slaan tussen klant en scrum team. T… twitter.com/i/web/status/9…

16 januari 2018

Internetbureau ROQUIN was in staat onze wensen te vertalen naar een professionele website die reeds enkele jaren perfect voldoet voor het doel waar we het voor bestemd hadden.

Henk Adriaanse
Adriaanse Transport

Het team van internetbureau ROQUIN heeft onze wensen weten te vertalen in een functionele en aantrekkelijke website. Hiermee gaan wij zeker scoren!

Niels de Veth
Albert zips

ROQUIN is één grote snoeppot vol web-expertise - prettige samenwerking en altijd een prima eindresultaat!

Lucas Kuijpers
OnTopic

Een team van slimme en creatieve jongens die op praktische en no-nonsense wijze onze websites hebben aangepakt!

Tamara Besseling
ZZG zorggroep

Als jullie roepen dat iets het doet, dan doet het het gewoon. Gisteren al en vandaag weer. Ga zo door in het nieuwe jaar!

Marjon Heldens
Hartstichting

Een fijne partner om mee samen te werken!

Mariska Jas
Nysingh Advocaten-Notarissen

Nog dank voor de leuke workshop. Was erg goed voorbereid, gepresenteerd en informatief!

Roland Melchior
De Gezonde Regio

Wij zijn onder de indruk van internetbureau ROQUIN. Alle medewerkers zetten zich maximaal in om complexe zaken op een heldere manier uit te leggen en zowel commercieel als technisch mee te denken.

Stef van Gelderen
Sovella

ROQUIN rockt! Goede ideeën, goede samenwerking, nog betere resultaten!

Jeroen Buijs
Radboud Universiteit Nijmegen

Heel goed bezig! Vanmiddag eren we internetbureau ROQUIN door jullie Spotify-playlist vol door de iPhone-speaker af te spelen.

Evelien Niens
Rivas Zorggroep

Deskundig en betrokken. Een fijne club om mee samen te werken!

Harry Evers
ZZG zorggroep

Mede dankzij jullie flexibiliteit en professionele kennis hebben we nu een site om trots op te zijn.

Maarten den Dulk
Amsterdam Science Park

Joris, als ik toch niet getrouwd was dan was ik door de knieën gegaan, nu.

Marinka Sloof-Meerbeek
De Hart en Vaatgroep

Mooooiiiiii :)

Kyonne Leyser
Hogeschool Arnhem Nijmegen

Het geheim van ROQUIN schuilt niet alleen in haar plezierige en betrouwbare communicatie, maar vooral ook in haar eigentijdse visie als internetbureau op de mogelijkheden van het internet.

Erik Markus
Capter

ROQUIN is deskundig, innoverend en denkt écht met je mee!

Sanne Janse
Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

De stimulerende en professionele ondersteuning van ROQUIN bij het realiseren van onze website heeft belangrijk bijgedragen aan onze succesvolle expansie.

Michiel Roelse
Senlac Tours Europe

Bij ROQUIN weten ze als geen ander een prettige persoonlijke benadering te combineren met resultaatgericht en hard werken

Thomas Schippers
Omroep MAX

ROQUIN is een professioneel internetbureau dat de dienstverlening afstemt op de behoefte van de klant. Die flexibiliteit maakt dat ook lastige vraagstukken op maat gesneden worden beantwoord en opgelost.

Jan Bleumer
Bleumer Communicatie

Super blij met de KLM website! Krijgen veel complimenten!

Engelina Argam-Imamdi
KLM Health Services

Wat een geduld hebben jullie met ons moeten hebben. Maar wat een briljant resultaat, die nieuwe site van het USC.

Marco Hoekstra
USC Sport

Da's mooi

Een panorama of luchtopname van uw organisatie?

Creatief met luchtopnames en panorama's?

Een luchtopname of panorama van uw organisatie biedt direct al voordelen op het gebied van interactie en SEO. Ook een luchtfoto of panaroma van uw organisatie? Lees er alles over in ons nieuwsbericht.

Uw jaarverslag digitaal?

Uw jaarverslag digitaal?

Snel een jaarverslag of (periodieke) rapportage nodig? Kies dan voor de handige online reporting-tool van ROQUIN. Deze biedt volop interactie en is geschikt voor alle devices. Alles in eigen beheer en met een open source CMS. Wat wilt u nog meer?

Uw magazine online?

Uw magazine online?

Ga digitaal met het online magazine van ROQUIN. Snel op maat gemaakt, volop interactie en beleving en toch een hoge ROI. Geschikt voor alle devices en ook nog eens herbruikbaar. U maakt elke volgende editie dus in een handomdraai!

Opvallen met uw domeinnaam?

Opvallen met uw domeinnaam?

Uw merk, locatie, activiteit of product als domein extensie? Dit kan, en biedt direct een wereld vol mogelijkheden! Advies nodig hoe deze in te zetten en direct te pre-registreren? Lees er alles over in ons nieuwsbericht.

Bij ons werken veel muzikanten. Niet gek dus dat we veel naar muziek luisteren. Sterker nog, diverse smaken wisselen we regelmatig uit en brengen we zelfs jammend - live dus! - ten gehore.

Nieuwsgierig geworden? Check onze favoriete tracks en sets, en laat ons weten wat je van onze (brede) muzieksmaak vindt!