• 25 november 2015
  • #Klantverhaal

De gezichten van
de Radboud Universiteit

Radboud Gezichten, het digitale bladerboek voor een kiosk dat vorig jaar is ontwikkeld samen met Gloedcommunicatie voor het design, is wegens succes door ROQUIN geupgrade naar één interactieve & responsive webapplicatie.

De rijke geschiedenis van de Radboud Universiteit is vanaf nu voor iedereen toegankelijk op alle (mobiele) devices.

Radboud Gezichten, interactief in één overzicht

In de digitale verzameling staat een bloemlezing van de meest bevlogen en getalenteerde hoogleraren uit de geschiedenis van de Radboud Universiteit. Tevens komen de geschiedenis, de symbolen en andere wetenswaardigheden van de Nijmeegse Universiteit uitgebreid aan bod.

Met de laatste (design) technieken

Ook onder de motorkap is Radboud Gezichten door ROQUIN strak ontworpen. Door de site als single-page applicatie op basis van Ember.js te bouwen, worden alle profielen en wetenswaardigheden zonder laadtijden weergegeven. De gebruiker is dus altijd maar één swipe, touch of klik verwijderd van het volgende portret of dossier. Een échte web-app dus, met een native gevoel.

AFBEELDING: De touchscreen-zuil op de Universiteit trekt veel bekijks

Bij het ontwerp is ook de webredactie niet vergeten. Door slim gebruik van een JSON-feed wordt de inhoud van de web-app in real time gevuld, vanuit het corporate CMS. Zo is Radboud Gezichten gebouwd op groei én de toekomst.

Wegens succes nu overal te bereiken

Radboud Gezichten heeft zijn succes al bewezen op de Universiteit. De kiosk, die een centrale plek inneemt in de aula, trekt veel aandacht en wordt dan ook veelvuldig gebruikt.

Van Kiosk naar elk device

Inmiddels heeft de site een responsive facelift gehad, waardoor de site nu ook buiten de Universiteit voor iedereen en op ieder device toegankelijk is en goed tot zijn recht komt.

…En future proof

Op dit moment staan er portretten van 52 hoogleraren op Radboud Gezichten. In de toekomst zal deze lijst nog worden verveelvoudigd waardoor Radboud Gezichten kan uitgroeien tot een uitgebreid historisch naslagwerk van de Radboud Universiteit.

Wilt u ook een maatoplossing of web-app zoals we voor de Radboud Universiteit hebben gemaakt? Neem dan contact met ons op!

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!