• 04 april 2017
  • #Kennis
  • #Nieuws

De toekomst is nu
met TYPO3 8.7 LTS

Nieuwe features, verbeteringen én razendsnel: TYPO3 v8 LTS is hier! Met de recente livegang van de nieuwe Long Term Support-versie van TYPO3 is het content management systeem beter dan ooit. Versie 8.7 wordt zeker tot 2022 ondersteund en is daarmee een goede investering voor de toekomst.

Ondersteuning TYPO3 4.5 definitief ten einde

De release van TYPO3 v8 LTS heeft ook gevolgen voor oudere versies van TYPO3. Zo is recentelijk de extended LTS support voor TYPO3 4.5 komen te vervallen. Dit betekent dat er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht. Om de veiligheid van TYPO3 4.5 sites te waarborgen, is het daarom noodzakelijk de stap naar een nieuwere versie van TYPO3 maken.

Het upgraden van TYPO3 4.5 en nieuwere versies naar TYPO3 8.7

Een website is buiten de basisfuncties die TYPO3 standaard biedt, opgebouwd uit een aantal extensies. Deze extensies geven de site meer functionaliteit en mogelijkheden, zoals nieuws, poll of een nieuwsbrief. Voor de upgrade naar TYPO3 8.7 dienen de extensies ook compatible te zijn. Niet alle extensies zijn meteen beschikbaar voor TYPO3 8.7. Voor bepaalde extensies zal daarom gekeken moeten worden naar andere (vervangende) extensies of het herschrijven van huidige extensies. Ook is het mogelijk de TYPO3 8.7 versies af te wachten door de site in een andere ondersteunde LTS versie te houden, zoals 6.2.

Klaar voor TYPO3 v8 LTS met de impactanalyse van ROQUIN

Om een duidelijk beeld te krijgen van de intensiteit van het upgradeproces biedt ROQUIN een impactanalyse aan. Bij deze analyse kijken wij uitvoerig naar de huidige functionaliteit van uw TYPO3 site en adviseren wij per extensie de beste manier van upgraden. Na deze impactanalyse krijgt u een persoonlijk rapport met duidelijk advies over de benodigde (extensie)aanpassingen én een overzichtelijk stappenplan voor de rest van het upgradeproces.

Bepalend voor het upgradeproces is de hoeveelheid extensies en de mate waarin deze extensies TYPO3 v8 LTS-ready zijn. Deze factoren bepalen de uiteindelijke tijdsinspanning van de upgrade naar TYPO3 v8 LTS.

Is uw site up-to-date?

ROQUIN is druk bezig met het voorbereiden van de upgrades naar TYPO3 v8 LTS. Bent u klant van ROQUIN, dan nemen wij hier contact met u over op. Bent u (nog) geen klant maar wilt u ook een impactanalyse of meer informatie over de upgrade naar TYPO3 v8 LTS? Neem contact met ons op!

TYPO3 v8 LTS: Betere performance, klaar voor de toekomst

De nieuwe TYPO3 versie komt, naast vele aanpassingen (PHP 7 zorgt voor een aanzienlijke performance boost), met een aantal scherpe nieuwe functies.

Form Framework TYPO3

FIGUUR: De geïntegreerde formuliermodule zorgt voor een optimale ervaring voor webredactie én eindgebruiker

Image Manipulation TYPO3

FIGUUR: De afbeeldingen-editor biedt vele malen meer flexibiliteit en mogelijkheden, zoals een selecteerbare focus per afbeelding

Mobile Responsive Backend TYPO3

FIGUUR: De backend is volledig responsive, en biedt een optimale gebruikservaring op desktop, tablet én mobiel

Rich Text Editor TYPO3

FIGUUR: De tekst editor heeft een aanzienlijke facelift gehad, wat het creëren en beheren van content sterk vereenvoudigd.

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!