• 10 september 2012
  • #Klantverhaal

Internetpioneers
kiezen voor ROQUIN

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Het laatste nieuws bijhouden, uitzoeken hoe laat de trein gaat, kijken wanneer het precies gaat regenen: we kunnen eigenlijk niet meer zonder het world wide web. In 1992 waren er slechts drie websites in de hele wereld online. Eén daarvan was de website van onderzoeksinsituut Nikhef.

1 van de 3

Nikhef speelde een belangrijke rol in het promoten van de internettechnologie. Door de goede netwerkverbinding met CERN (European Organization for Nuclear Research) was de Nikhef (web)server altijd beschikbaar voor demonstraties. Hierdoor werd www.nikhef.nl uiteindelijk een van de eerste drie websites ter wereld! Nikhef liep toen voorop, maar nu blijven ze nog steeds graag in de voorhoede. Daarom kiezen ze voor internetbureau ROQUIN als het gaat om het beheer van hun huidige website. Op termijn zal ROQUIN de website verder moderniseren.

Over Nikhef

Nikhef is het Nationaal instituut voor subatomaire fysica. Hun onderzoek richt zich op deeltjesfysica en astrodeeltjesfysica. Daarbij kijken ze naar de interacties en structuur van de elementaire deeltjes en hun onderlinge krachten, op de kleinste schaal en met de hoogst haalbare energie. Het Nikhef is een samenwerkingsverband tussen de stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM) en vier universiteiten: de Radboud Universiteit Nijmegen, de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!