Websites that work

Meer veiligheid met SSL
...En nog meer vertrouwen bij uw (potentiële) klanten

Met SSL veilig en (nog) beter scoren in 2018

Het is zover, de laatste update van de Google Chrome browser (versie 62) zorgt ervoor dat gebruikers op HTTP pagina's (ook in incognito modus) de 'Not secure' waarschuwing in de adresbalk te zien krijgen. Google zet hiermee weer een nieuwe stap naar een veiliger internet en de focus op mobiel.

Gezien het grote (en groeiende) marktaandeel van haar Chrome browser gaan veel gebruikers dit direct merken.

Update

Dit artikel uit 2016 is op 20 november 2017 geactualiseerd met de meest recente ontwikkelingen binnen de Google Chrome browser met betrekking tot veiligheid.

Wat verandert er in de browser?

Voorheen in Google Chrome

Bij een bezoek aan een website of -shop in de Google Chrome browser werden er altijd de volgende pictogrammen in de adresbalk getoond:

De huidige pictogrammen in de Google Chrome adresbalk
FIGUUR: De pictogrammen in de Google Chrome adresbalk

Groen slotje:
Geeft aan dat de website veilig is en dat er gebruik wordt gemaakt van een geldig SSL-certificaat.

Grijze info afbeelding:
Geeft aan dat er geen gebruik wordt gemaakt van een SSL-certificaat of HTTPS verbinding en dat gegevens niet worden versleuteld.

Rode gevarendriehoek:
Geeft aan dat de website ernstige beveiligingsgebreken heeft.

Nieuwe versie Google Chrome

Vanaf nu ziet dit er anders uit. Bij websites zonder SSL-certificaat wordt de melding Not secure, in combinatie met de rode gevarendriehoek, in de adresbalk getoond.

Van eenvoudige Non secure melding naar rode gevarendriehoek vanaf 2017
FIGUUR: Van eenvoudige Non secure melding naar rode gevarendriehoek vanaf 2017

Waarom doet Google dit?

Google streeft al enkele jaren naar een veiliger en kwalitatief beter web en beschermt de gebruiker hiermee tegen kwaadwillenden en cybercriminaliteit. SSL-beveiliging is hier onder andere een onderdeel van, naast bijvoorbeeld mobielvriendelijke websites, updates, en upgrades. 

Waarom een SSL-certificaat?

Wat is een SSL-certificaat?

SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding. Onder andere bij online aankopen, financiële transacties of het eenvoudigweg versturen van persoonsgegevens via een webformulier.

Met het versleutelen van data blijft alle (privacygevoelige) informatie tijdens het transport vertrouwelijk en niet leesbaar voor derden. Websites die over deze beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk.

Drie soorten SSL
Er zijn 3 soorten SSL certificaten, met een steeds krachtigere beveiliging, namelijk:

  • Domein Validatie (DV)
  • Organisatie Validatie (OV)
  • Uitgebreide of Extended Validatie (EV)

Afhankelijk van de gewenste beveiliging wordt een passend SSL-certificaat geactiveerd. Standaard adviseren wij minimaal een goede OV beveiliging (validatie op zowel domein als organisatie, inclusief ondersteuning mobiele devices) in te zetten.

SSL biedt vele voordelen...

Naast waarborging van de veiligheid van uw website, biedt SSL:

(Meer) vertrouwen
Het groene slotje wordt tevens als een conversiefactor gezien. Het slotje geeft aan hoe serieus een organisatie omgaat met de gegevens van de bezoeker, veelal de klant. Een vertrouwensfactor die online steeds belangrijker wordt.

Aansluiting op eisen keurmerken en (aankomende) wetgeving
Voor keurmerken als de Webwinkel Keur geldt de SSL-verplichting al enkele jaren. Gezien de ontwikkelingen binnen de wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt deze verplichting inmiddels voor alle websites waar persoonsgegevens verzonden worden.

Een (steeds) betere positie in Google
SSL wordt door Google al geruime tijd meegenomen in de ranking van zoekresultaten. Hierbij ligt de focus op het aanbieden van veilige zoekresultaten (websites). De verwachting is dat de invloed van een SSL op de ranking verder toe gaat nemen.

...Indien correct geïnstalleerd

De implementatie van een SSL-certificaat is een administratieve en tevens gevoelige klus die effect kan hebben op de huidige Google ranking. Naast een juiste keuze van het SSL-certificaat is het van belang dat deze volgens een vaste procedure wordt geïnstalleerd waarbij alle bestaande links, url’s, met redirects en overige instellingen correct en volledig worden doorgevoerd. 

Wat betekent dit voor mij?

Standaard beveelt ROQUIN al haar klanten aan om hun website of -shop in zijn geheel te beveiligen met een SSL-certificaat. Niet alleen als onderdeel van de algehele beveiliging en de huidige wetgeving maar dus ook omdat een SSL-certificaat tot meer vertrouwen bij de bezoeker en tot een hogere ranking in de zoekresultaten leidt.

Heeft u al een SSL-certificaat, dan hoeft u niets te doen. Heeft u (nog) geen SSL-certificaat, dan is nu het moment om deze aan te vragen.

In een notendop

Als full service internetbureau helpen we onze klanten zich online te onderscheiden en hun doelen te bereiken.

Hoe? Door treffende weboplossingen te creëren die wérken.

  • Gepassioneerde webexperts
  • Websites, webshops en webapplicaties
  • o.a. TYPO3, WordPress, WooCommerce
  • Webdesign, usability, user experience
  • Online marketing: SEO, SEA, Social Media
  • Uitgebreid gecertificeerd
  • Focus op resultaat

Deze week startten weer 2 nieuwe collega's. Paul - strak geschoren - gaat onze klanten (en ons) verbazen met de bes… twitter.com/i/web/status/9…

06 april 2018

UX design: focus op de gehele experience en niet alleen op het ontwerpen van gebruiksvriendelijke interfaces. Weet… twitter.com/i/web/status/9…

30 januari 2018

Bij internetbureau ROQUIN zoeken we een support collega. Iemand die de brug kan slaan tussen klant en scrum team. T… twitter.com/i/web/status/9…

16 januari 2018

Nog dank voor de leuke workshop. Was erg goed voorbereid, gepresenteerd en informatief!

Roland Melchior
De Gezonde Regio

Mede dankzij jullie flexibiliteit en professionele kennis hebben we nu een site om trots op te zijn.

Maarten den Dulk
Amsterdam Science Park

Bij ROQUIN weten ze als geen ander een prettige persoonlijke benadering te combineren met resultaatgericht en hard werken

Thomas Schippers
Omroep MAX

Een fijne partner om mee samen te werken!

Mariska Jas
Nysingh Advocaten-Notarissen

Wij zijn onder de indruk van internetbureau ROQUIN. Alle medewerkers zetten zich maximaal in om complexe zaken op een heldere manier uit te leggen en zowel commercieel als technisch mee te denken.

Stef van Gelderen
Sovella

ROQUIN is deskundig, innoverend en denkt écht met je mee!

Sanne Janse
Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Mooooiiiiii :)

Kyonne Leyser
Hogeschool Arnhem Nijmegen

ROQUIN is een professioneel internetbureau dat de dienstverlening afstemt op de behoefte van de klant. Die flexibiliteit maakt dat ook lastige vraagstukken op maat gesneden worden beantwoord en opgelost.

Jan Bleumer
Bleumer Communicatie

Het team van internetbureau ROQUIN heeft onze wensen weten te vertalen in een functionele en aantrekkelijke website. Hiermee gaan wij zeker scoren!

Niels de Veth
Albert zips

ROQUIN rockt! Goede ideeën, goede samenwerking, nog betere resultaten!

Jeroen Buijs
Radboud Universiteit Nijmegen

Joris, als ik toch niet getrouwd was dan was ik door de knieën gegaan, nu.

Marinka Sloof-Meerbeek
De Hart en Vaatgroep

De stimulerende en professionele ondersteuning van ROQUIN bij het realiseren van onze website heeft belangrijk bijgedragen aan onze succesvolle expansie.

Michiel Roelse
Senlac Tours Europe

Internetbureau ROQUIN was in staat onze wensen te vertalen naar een professionele website die reeds enkele jaren perfect voldoet voor het doel waar we het voor bestemd hadden.

Henk Adriaanse
Adriaanse Transport

Een team van slimme en creatieve jongens die op praktische en no-nonsense wijze onze websites hebben aangepakt!

Tamara Besseling
ZZG zorggroep

Deskundig en betrokken. Een fijne club om mee samen te werken!

Harry Evers
ZZG zorggroep

Heel goed bezig! Vanmiddag eren we internetbureau ROQUIN door jullie Spotify-playlist vol door de iPhone-speaker af te spelen.

Evelien Niens
Rivas Zorggroep

Wat een geduld hebben jullie met ons moeten hebben. Maar wat een briljant resultaat, die nieuwe site van het USC.

Marco Hoekstra
USC Sport

Als jullie roepen dat iets het doet, dan doet het het gewoon. Gisteren al en vandaag weer. Ga zo door in het nieuwe jaar!

Marjon Heldens
Hartstichting

Het geheim van ROQUIN schuilt niet alleen in haar plezierige en betrouwbare communicatie, maar vooral ook in haar eigentijdse visie als internetbureau op de mogelijkheden van het internet.

Erik Markus
Capter

ROQUIN is één grote snoeppot vol web-expertise - prettige samenwerking en altijd een prima eindresultaat!

Lucas Kuijpers
OnTopic

Super blij met de KLM website! Krijgen veel complimenten!

Engelina Argam-Imamdi
KLM Health Services

Da's mooi

Een panorama of luchtopname van uw organisatie?

Creatief met luchtopnames en panorama's?

Een luchtopname of panorama van uw organisatie biedt direct al voordelen op het gebied van interactie en SEO. Ook een luchtfoto of panaroma van uw organisatie? Lees er alles over in ons nieuwsbericht.

Uw jaarverslag digitaal?

Uw jaarverslag digitaal?

Snel een jaarverslag of (periodieke) rapportage nodig? Kies dan voor de handige online reporting-tool van ROQUIN. Deze biedt volop interactie en is geschikt voor alle devices. Alles in eigen beheer en met een open source CMS. Wat wilt u nog meer?

Uw magazine online?

Uw magazine online?

Ga digitaal met het online magazine van ROQUIN. Snel op maat gemaakt, volop interactie en beleving en toch een hoge ROI. Geschikt voor alle devices en ook nog eens herbruikbaar. U maakt elke volgende editie dus in een handomdraai!

Opvallen met uw domeinnaam?

Opvallen met uw domeinnaam?

Uw merk, locatie, activiteit of product als domein extensie? Dit kan, en biedt direct een wereld vol mogelijkheden! Advies nodig hoe deze in te zetten en direct te pre-registreren? Lees er alles over in ons nieuwsbericht.

Bij ons werken veel muzikanten. Niet gek dus dat we veel naar muziek luisteren. Sterker nog, diverse smaken wisselen we regelmatig uit en brengen we zelfs jammend - live dus! - ten gehore.

Nieuwsgierig geworden? Check onze favoriete tracks en sets, en laat ons weten wat je van onze (brede) muzieksmaak vindt!