• 11 november 2015
  • #Klantverhaal

Omroep MAX
Opinie & (inter)actie voor 50+

Alle voor 50-plussers relevante informatie op één plek. Die doelstelling is op een succesvolle wijze behaald met MAX Vandaag, de nieuwe community-site van Omroep MAX.

Alles op één plek

MAX Vandaag behandeld een brede sortering aan thema’s, zogeheten “dossiers”, waaronder financiën, gezondheid, familie, natuur en reizen. Ieder dossier wordt regelmatig aangevuld door de MAX redactie en de columnisten van Omroep MAX. Op deze manier ontstaat een altijd actuele en interessante startpagina voor ouderen.

Een community gebouwd op interactie

Centraal in het ontwerp van de site staan interactie en community-building. Ieder artikel biedt de gebruiker de mogelijkheid te reageren en discussiëren. Via het MAX Opinie Panel kunnen bezoekers hun mening geven over een uiteenlopende sortering aan onderwerpen.

Daarnaast worden de resultaten van de panels weer gebruikt om de content van MAX Vandaag verder op de doelgroep aan te passen. Het MAX Meldpunt! behandeld ingezonden (consumenten)tips, klachten en verhalen. Ook kan de bezoeker een blijk van waardering verzenden via de “Geef een pluim” functionaliteit, een functie waar sinds de livegang al veelvuldig gebruik van is gemaakt.

Gemak voor gebruiker én redactie

De site is volledig geoptimaliseerd voor zowel smartphone, tablet als desktop. Om optimale toegankelijkheid te kunnen bieden is de gehele site voorzien van een voorleesfunctie. Ook heeft ROQUIN een speciale koppeling met het mediasysteem van de NPO gerealiseerd, zodat fragmenten van uitzendingen rechtstreeks in de MAX Vandaag-site worden weergegeven.

Krachtige caching voor optimale gebruikerservaring

De site laadt bijzonder snel door de site-brede toepassing van caching. Deze caching kan daarnaast prima tegen een stootje: toen de site tijdens de uitzending van Tijd voor MAX (500.000+ kijkers!) werd gepresenteerd, bleef deze onverminderd toegankelijk.

Ook een website die wérkt? Neem contact met ons op!

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!