• 28 oktober 2013
  • #Kennis

Opvallen met nieuwe domeinnamen

Als full-service internetbureau ondersteunen wij u graag bij het bereiken van uw online (marketing)doelen en bij het maken van onderscheid in de groeiende online wereld. Daarom attenderen wij u nu op de komst van 500 nieuwe (domein)extensies. Die kunnen voor u wel eens heel nuttig zijn.

Waarom?

Een extensie is het laatste stukje van een website-adres, zoals ‘.nl’ en ‘.com’. De komende vijf jaar komen er iedere week nieuwe extensies beschikbaar. We zetten hieronder op een rij waarom het nemen van een of meer van deze nieuwe extensies (naast uw huidige extensie) voor u interessant kan zijn.

Herkenbaarheid

Een extensie zorgt voor directe herkenbaarheid. Bij ‘.nl’ is het direct duidelijk dat het om een Nederlandse website gaat. Gebruikt u daarnaast bijvoorbeeld ook ‘.shop’, dan is het ook duidelijk dat het om een webshop gaat. Het is dus mogelijk – en nuttig! – om meer extensies te kiezen bij uw website.

Vindbaarheid

Het is nog even afwachten wat de zoekmachines gaan doen met de nieuwe extensies. Op dit moment is ‘.nl’ in Nederland optimaal. In de toekomst is het mogelijk dat ook andere extensies, zoals branches, een belangrijke rol gaan spelen. Wij volgen die ontwikkelingen op de voet en houden u op de hoogte.

Merk veilig stellen

Nu er veel nieuwe extensies beschikbaar komen, bestaat de kans dat anderen uw merknaam met een nieuwe extensie aanvragen. Dit kunt u voorkomen door uw merk te registreren bij het Trademark Clearinghouse. U krijgt dan voorrang bij de (pre-)registratie en een melding als een andere partij uw merk wil registeren. En in dat geval krijgt u de eerste optie op een eventuele aankoop van de betreffende extensie.

Voorbeelden

De extensies die gaan vrijkomen, zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

Merk

Een merk als extensie biedt de gelegenheid om met ‘.merknaam’ wereldwijd via één kanaal met klanten en leveranciers te communiceren. Denk aan ‘.roquin’ ‘.google’ of ‘.bmw’.

Geografisch

Een geografische extensie versterkt het imago van een stad of regio. Deze extensies zijn erg interessant voor citymarketing. Het koppelt een activiteit aan een regio. Denk aan ‘hotel.amsterdam’ of ‘restaurant.amsterdam’.

Community

Met een community extensie laat u zien dat u tot een bepaalde community hoort. Denk bijvoorbeeld aan ‘.eco’.

Algemeen

Hierbij gaat het over algemene woorden of begrippen als ‘.app’ ‘.web’ en ‘.blog’.

Kies de juiste extensie

De belangstelling voor nieuwe extensies is op dit moment enorm. Verwacht wordt dat vooral ‘.app’, ‘.blog’ en ‘.shop’ het erg goed gaan doen. Bedenk bij de keuze van extra extensies in de eerste plaats waar u de nadruk op wilt leggen. Is het belangrijk dat de bezoeker meteen weet dat u een Nederlands bedrijf bent, dan is ‘.nl’ interessant. Is het land minder belangrijk, maar wilt u dat de bezoeker meteen weet in welke branche u werkt, dan is de branche als extensie een goede keuze.

Twijfelt u over welke extensie het beste bij uw organisatie past? Wij denken graag met u mee!

Pre-registratie

Interesse in een nieuwe extensie? Neem contact met ons op! Nog niet alle extensies zijn beschikbaar. We kunnen deze echter wel voor u pre-registreren. U bent dan nog niet in het bezit van de extensie, maar reserveert deze alvast. Zodra die extensie vrijkomt, nemen wij dan contact met u op. Pas op dat moment besluit u of u de gereserveerde extensie daadwerkelijk wilt aanschaffen.

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!