• 13 juni 2016
  • #Kennis
  • #Nieuws

Sprinten voor responsive images
in TYPO3

Dit artikel verscheen eerder in originele vorm op typodrie.nl, de Nederlandse gebruikersgroep van/voor TYPO3.

Het enterprise Content Management Systeem (CMS) TYPO3 is continu in ontwikkeling. Naast het uitrollen van versie 8 is de community ook constant bezig met het door ontwikkelen van functionaliteit en gebruiksgemak. Deze ontwikkelingen gebeuren uiteraard veel online, maar ook met offline meetings. Zo was ROQUIN aanwezig bij (en sponsor van) het TYPO3camp in Venlo.

Het centrale onderwerp van de dag: responsive images. Deze functie zorgt ervoor dat de resolutie van afbeeldingen wordt aangepast aan het device waarop de gebruiker de afbeelding bekijkt. Het enthousiasme en de ideeën van de aanwezigen van TYPO3camp leidden meteen tot een concreet vervolg: een ‘code sprint’ in Nijmegen!

Code sprint bij ROQUIN

Bij deze codesprint waren zowel front-end als back-end TYPO3 ontwikkelaars aanwezig waardoor vanuit verschillende invalshoeken naar de oplossing kon worden gekeken. Tijdens deze nuttige sessie werden verschillende zaken besproken en verscheidene oplossingen aangedragen. De integratie van responsive images in het CMS van TYPO3 heeft door deze codesprint een enorme boost gekregen.

Doorbouwen aan de toekomst

Wij bij ROQUIN zijn vanzelfsprekend trots om ons steentje bij te kunnen dragen aan de TYPO3 community. Ook de codesprint is een succes gebleken. Het levert een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van TYPO3, het betrekt deelnemers bij de doorontwikkeling van het CMS en het biedt de mogelijkheid om kennis te delen. Voor herhaling vatbaar dus.

Zie ook

“TYPO3 code sprint: responsive images” op Typodrie.nl

Let’s connect

We hebben altijd zin in nieuwe en uitdagende projecten. We gaan graag met je in gesprek!