Websites that work

Google focust verder op mobiel
Optimale mobiele site = Nóg meer SEO winst!

UPDATE: Google focust verder op mobiel

Google sleutelt nog altijd druk aan het algoritme dat voor de zoekresultaten zorgt. In de recente updates is een duidelijke focus te herkennen: Mobiel! In het voorjaar van 2015 zorgde een update voor mobiele zoekresultaten al voor een zogeheten “Mobilegeddon”. Het lijkt er op dat Google dit in 2016 nog eens dunnetjes over gaat doen. Wat betekent dit voor uw site?

Updates

Dit artikel uit 2016 is op 1 maart 2017 geactualiseerd met de recentste ontwikkelingen op het gebied van mobielvriendelijkheid en Google-rankings.

Google Mobilegeddon 2015

Met de introductie van “mobielvriendelijkheid” in 2014 nam Google de eerste stappen om de kwaliteit van mobiele zoekresultaten te verbeteren. In 2015 werd deze mobielvriendelijkheid meegenomen als ‘ranking factor’. Deze update kreeg al snel de bijnaam “Mobilegeddon”, vanwege de (potentieel) grote impact die dit zou hebben op zoekresultaten.

Een daling in binnenkomend verkeer via Google in voorjaar 2015
AFBEELDING: Een duidelijke daling in binnenkomend verkeer via Google in voorjaar 2015

Zware straffen voor mobielonvriendelijke sites

Geheel onterecht was deze (ietwat dramatische) benaming niet: de update zorgde voor zichtbaar verschil in mobiel verkeer bij mobielonvriendelijke sites. Hoewel de grote meerderheid van ROQUIN-sites responsive zijn gebouwd (en dus mobielvriendelijk!), zagen wij bij enkele oudere sites een duidelijke daling in mobiel verkeer via Google.

Dit was voor deze klanten de trigger om hun website door ROQUIN per direct mobielvriendelijk te laten maken.

Google Mobilegeddon 2016

Google gaf begin 2016 aan nog niet klaar te zijn met het bijstellen van mobiele zoekresultaten. Naar verwachting gaat de update die op moment van schrijven wordt uitgerold, voor een soortgelijk effect als de update van 2016:

"We’re announcing that beginning in May, we’ll start rolling out an update to mobile search results that increases the effect of the ranking signal to help our users find even more pages that are relevant and mobile-friendly."
Klemen Kloboves, Google Software Engineer op het Google Webmaster Blog

Focus op mobiel - 2017

In een verdere focus op mobiele optimalisatie, heeft Google recentelijk een nieuwe, mooiere testtool gelanceerd. Ook wijst Google op hun homepage actief op het bestaan van deze tool, met behulp van een geanimeerde pop-up:

Test uw site met Google

Uw site mobielvriendelijk maken?

Het lijkt er dus op dat Google hun rol als marktleider blijft gebruiken om de algemene ontwikkelingen van web technieken en -design te sturen. Naast een boost in de zoekresultaten, verwachten uw bezoekers anno 2016 niets minder dan een mobielvriendelijke/responsive website.

Is uw site al mobielvriendelijk? Doe de test!

Wij kunnen helpen

Op zoek naar de juiste aanpak om uw website mobielvriendelijk te maken? Benieuwd welke mobiele oplossing voor u van toepassing is? Zoals een native of web app? Met responsive-, adaptive- of zelfs situational webdesign?

Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

In een notendop

Als full service internetbureau helpen we onze klanten zich online te onderscheiden en hun doelen te bereiken.

Hoe? Door treffende weboplossingen te creëren die wérken.

  • Gepassioneerde webexperts
  • Websites, webshops en webapplicaties
  • o.a. TYPO3, WordPress, WooCommerce
  • Webdesign, usability, user experience
  • Online marketing: SEO, SEA, Social Media
  • Uitgebreid gecertificeerd
  • Focus op resultaat

Deze week startten weer 2 nieuwe collega's. Paul - strak geschoren - gaat onze klanten (en ons) verbazen met de bes… twitter.com/i/web/status/9…

06 april 2018

UX design: focus op de gehele experience en niet alleen op het ontwerpen van gebruiksvriendelijke interfaces. Weet… twitter.com/i/web/status/9…

30 januari 2018

Bij internetbureau ROQUIN zoeken we een support collega. Iemand die de brug kan slaan tussen klant en scrum team. T… twitter.com/i/web/status/9…

16 januari 2018

De stimulerende en professionele ondersteuning van ROQUIN bij het realiseren van onze website heeft belangrijk bijgedragen aan onze succesvolle expansie.

Michiel Roelse
Senlac Tours Europe

Een team van slimme en creatieve jongens die op praktische en no-nonsense wijze onze websites hebben aangepakt!

Tamara Besseling
ZZG zorggroep

Het team van internetbureau ROQUIN heeft onze wensen weten te vertalen in een functionele en aantrekkelijke website. Hiermee gaan wij zeker scoren!

Niels de Veth
Albert zips

Het geheim van ROQUIN schuilt niet alleen in haar plezierige en betrouwbare communicatie, maar vooral ook in haar eigentijdse visie als internetbureau op de mogelijkheden van het internet.

Erik Markus
Capter

Internetbureau ROQUIN was in staat onze wensen te vertalen naar een professionele website die reeds enkele jaren perfect voldoet voor het doel waar we het voor bestemd hadden.

Henk Adriaanse
Adriaanse Transport

ROQUIN is een professioneel internetbureau dat de dienstverlening afstemt op de behoefte van de klant. Die flexibiliteit maakt dat ook lastige vraagstukken op maat gesneden worden beantwoord en opgelost.

Jan Bleumer
Bleumer Communicatie

Super blij met de KLM website! Krijgen veel complimenten!

Engelina Argam-Imamdi
KLM Health Services

Deskundig en betrokken. Een fijne club om mee samen te werken!

Harry Evers
ZZG zorggroep

Bij ROQUIN weten ze als geen ander een prettige persoonlijke benadering te combineren met resultaatgericht en hard werken

Thomas Schippers
Omroep MAX

Als jullie roepen dat iets het doet, dan doet het het gewoon. Gisteren al en vandaag weer. Ga zo door in het nieuwe jaar!

Marjon Heldens
Hartstichting

ROQUIN is deskundig, innoverend en denkt écht met je mee!

Sanne Janse
Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Joris, als ik toch niet getrouwd was dan was ik door de knieën gegaan, nu.

Marinka Sloof-Meerbeek
De Hart en Vaatgroep

Mede dankzij jullie flexibiliteit en professionele kennis hebben we nu een site om trots op te zijn.

Maarten den Dulk
Amsterdam Science Park

ROQUIN is één grote snoeppot vol web-expertise - prettige samenwerking en altijd een prima eindresultaat!

Lucas Kuijpers
OnTopic

Heel goed bezig! Vanmiddag eren we internetbureau ROQUIN door jullie Spotify-playlist vol door de iPhone-speaker af te spelen.

Evelien Niens
Rivas Zorggroep

Wat een geduld hebben jullie met ons moeten hebben. Maar wat een briljant resultaat, die nieuwe site van het USC.

Marco Hoekstra
USC Sport

Mooooiiiiii :)

Kyonne Leyser
Hogeschool Arnhem Nijmegen

Een fijne partner om mee samen te werken!

Mariska Jas
Nysingh Advocaten-Notarissen

ROQUIN rockt! Goede ideeën, goede samenwerking, nog betere resultaten!

Jeroen Buijs
Radboud Universiteit Nijmegen

Nog dank voor de leuke workshop. Was erg goed voorbereid, gepresenteerd en informatief!

Roland Melchior
De Gezonde Regio

Wij zijn onder de indruk van internetbureau ROQUIN. Alle medewerkers zetten zich maximaal in om complexe zaken op een heldere manier uit te leggen en zowel commercieel als technisch mee te denken.

Stef van Gelderen
Sovella

Da's mooi

Een panorama of luchtopname van uw organisatie?

Creatief met luchtopnames en panorama's?

Een luchtopname of panorama van uw organisatie biedt direct al voordelen op het gebied van interactie en SEO. Ook een luchtfoto of panaroma van uw organisatie? Lees er alles over in ons nieuwsbericht.

Uw jaarverslag digitaal?

Uw jaarverslag digitaal?

Snel een jaarverslag of (periodieke) rapportage nodig? Kies dan voor de handige online reporting-tool van ROQUIN. Deze biedt volop interactie en is geschikt voor alle devices. Alles in eigen beheer en met een open source CMS. Wat wilt u nog meer?

Uw magazine online?

Uw magazine online?

Ga digitaal met het online magazine van ROQUIN. Snel op maat gemaakt, volop interactie en beleving en toch een hoge ROI. Geschikt voor alle devices en ook nog eens herbruikbaar. U maakt elke volgende editie dus in een handomdraai!

Opvallen met uw domeinnaam?

Opvallen met uw domeinnaam?

Uw merk, locatie, activiteit of product als domein extensie? Dit kan, en biedt direct een wereld vol mogelijkheden! Advies nodig hoe deze in te zetten en direct te pre-registreren? Lees er alles over in ons nieuwsbericht.

Bij ons werken veel muzikanten. Niet gek dus dat we veel naar muziek luisteren. Sterker nog, diverse smaken wisselen we regelmatig uit en brengen we zelfs jammend - live dus! - ten gehore.

Nieuwsgierig geworden? Check onze favoriete tracks en sets, en laat ons weten wat je van onze (brede) muzieksmaak vindt!