Websites that work

WordCamp Nijmegen Logo

WordCamp 2017: kennisdeling voor betere community

Afgelopen zaterdag was ROQUIN aanwezig bij de Conference Day van WordCamp 2017 in Nijmegen. Beginnende én ervaren WordPress-gebruikers, nationaal en internationaal, deelden hun kennis in de collegezalen van de Radboud Universiteit - met daarbij de nodige kopjes koffie, thee, worstenbroodjes én biertjes achteraf. De eerste editie was uitverkocht, en daarmee zeker geslaagd te noemen! Voor iedereen die er niet bij kon zijn, hebben ROQUIN’s razende reporters de highlights op een rij gezet!

1. 5% for the future

Joost de Valk, CEO & Founder van Yoast, opende WordCamp met een inspirerende presentatie waarmee hij het publiek aanmoedigt om WordPress te blijven ontwikkelen en verbeteren. Matt Mullenweg, co-founder van WordPress, noemt dit 5% for the future: Idealiter zou iedere WordPress gebruiker 5% van zijn/haar tijd in de WordPress community stoppen om de kennis binnen de community te vergroten en voor een gezonde ontwikkeling van WordPress te zorgen.

2. ROQUIN voor MAX Vandaag

ROQUIN nam ook een presentatie voor rekening: wij stonden op de planken met onze de integratie van de complete NPO gids & uitzendingen in WordPress voor Omroep MAX.

Wist je dat… maxvandaag.nl ca. 300.000 unieke bezoekers per maand heeft?

3. Succes met neuromarketing

Evert Semeijn, neuropsycholoog en co-founder van Neurofied, liet zien in hoeverre mensen onbewust beslissingen nemen. Zijn principes tonen onder andere aan dat het loont om producten in webshops te sorteren op populariteit én dat het helpt om te focussen op één unique selling point in plaats van een hele lijst.

4. Conversie optimalisatie voor websites met weinig verkeer

Heeft uw website relatief weinig verkeer? Dan is het wellicht niet echt handig om A/B tests te doen, zegt Theo van der Zee van MonitorMore. Het kan veel nuttiger zijn om te kijken naar user testing, expert reviews en surveys.

5. Schrijven voor een mobiel publiek

Schrijft u voor een mobiel publiek? Waarschijnlijk wel, anno 2017! Volgens Marieke van de Rakt, manager research & strategy bij Yoast, is het belangrijk 1) het juiste lettertype te gebruiken: niet te klein en voldoende regelafstand, 2) de leesbaarheid van uw tekst te optimaliseren aan de hand van korte zinnen (max. 20 woorden), tussenkopjes en signaalwoorden, en 3) een heldere structuur te creëren door onderwerpen te ordenen, heldere alinea’s te schrijven en de focus te leggen op de eerste zin van iedere alinea. 

6. Stop selling websites, start selling value

Laurent Maillard, growth strategist en inbound marketeer bij AdoraWeb, richt zich met name op webontwikkelaars door de voordelen van scrum toe te lichten. Focus op prioriteiten, impact en effort en deel een traject op in kleine stukjes voor snellere resultaten. Start daarbij altijd met een strategie, realiseer zo snel mogelijk een eerste versie van je product, blijf verbeteren en gebruik een gestructureerd CRM om vanuit daar actieve campagnes uit te voeren.

7. SEO tips van Yoast

Bent u al actief met SEO? Michelle Foolen, SEO consultant bij Yoast, deelde SEO tips gebaseerd op veel gemaakte SEO fouten. Zorg voor een snelle site: optimaliseer afbeeldingen, zet browser caching aan en deactiveer ongebruikte plugins. Optimaliseer niet op onhaalbare keywords (te algemeen), maar focus op long tail keywords. Zorg voor relevante page titles en meta descriptions met duidelijke call-to-actions voor een verbeterde zichtbaarheid in Google. Last but not least: schrijf fantastische content!

Meer weten over SEO? Lees onze blogpost ‘scoren met SEO op 3 fronten’.

In een notendop

Als full service internetbureau helpen we onze klanten zich online te onderscheiden en hun doelen te bereiken.

Hoe? Door treffende weboplossingen te creëren die wérken.

  • Gepassioneerde webexperts
  • Websites, webshops en webapplicaties
  • o.a. TYPO3, WordPress, WooCommerce
  • Webdesign, usability, user experience
  • Online marketing: SEO, SEA, Social Media
  • Uitgebreid gecertificeerd
  • Focus op resultaat

Deze week startten weer 2 nieuwe collega's. Paul - strak geschoren - gaat onze klanten (en ons) verbazen met de bes… twitter.com/i/web/status/9…

06 april 2018

UX design: focus op de gehele experience en niet alleen op het ontwerpen van gebruiksvriendelijke interfaces. Weet… twitter.com/i/web/status/9…

30 januari 2018

Bij internetbureau ROQUIN zoeken we een support collega. Iemand die de brug kan slaan tussen klant en scrum team. T… twitter.com/i/web/status/9…

16 januari 2018

Super blij met de KLM website! Krijgen veel complimenten!

Engelina Argam-Imamdi
KLM Health Services

Deskundig en betrokken. Een fijne club om mee samen te werken!

Harry Evers
ZZG zorggroep

ROQUIN is één grote snoeppot vol web-expertise - prettige samenwerking en altijd een prima eindresultaat!

Lucas Kuijpers
OnTopic

Wij zijn onder de indruk van internetbureau ROQUIN. Alle medewerkers zetten zich maximaal in om complexe zaken op een heldere manier uit te leggen en zowel commercieel als technisch mee te denken.

Stef van Gelderen
Sovella

Het geheim van ROQUIN schuilt niet alleen in haar plezierige en betrouwbare communicatie, maar vooral ook in haar eigentijdse visie als internetbureau op de mogelijkheden van het internet.

Erik Markus
Capter

Wat een geduld hebben jullie met ons moeten hebben. Maar wat een briljant resultaat, die nieuwe site van het USC.

Marco Hoekstra
USC Sport

Internetbureau ROQUIN was in staat onze wensen te vertalen naar een professionele website die reeds enkele jaren perfect voldoet voor het doel waar we het voor bestemd hadden.

Henk Adriaanse
Adriaanse Transport

Als jullie roepen dat iets het doet, dan doet het het gewoon. Gisteren al en vandaag weer. Ga zo door in het nieuwe jaar!

Marjon Heldens
Hartstichting

ROQUIN is deskundig, innoverend en denkt écht met je mee!

Sanne Janse
Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Een team van slimme en creatieve jongens die op praktische en no-nonsense wijze onze websites hebben aangepakt!

Tamara Besseling
ZZG zorggroep

Joris, als ik toch niet getrouwd was dan was ik door de knieën gegaan, nu.

Marinka Sloof-Meerbeek
De Hart en Vaatgroep

Mede dankzij jullie flexibiliteit en professionele kennis hebben we nu een site om trots op te zijn.

Maarten den Dulk
Amsterdam Science Park

Heel goed bezig! Vanmiddag eren we internetbureau ROQUIN door jullie Spotify-playlist vol door de iPhone-speaker af te spelen.

Evelien Niens
Rivas Zorggroep

Mooooiiiiii :)

Kyonne Leyser
Hogeschool Arnhem Nijmegen

ROQUIN is een professioneel internetbureau dat de dienstverlening afstemt op de behoefte van de klant. Die flexibiliteit maakt dat ook lastige vraagstukken op maat gesneden worden beantwoord en opgelost.

Jan Bleumer
Bleumer Communicatie

Een fijne partner om mee samen te werken!

Mariska Jas
Nysingh Advocaten-Notarissen

Bij ROQUIN weten ze als geen ander een prettige persoonlijke benadering te combineren met resultaatgericht en hard werken

Thomas Schippers
Omroep MAX

Het team van internetbureau ROQUIN heeft onze wensen weten te vertalen in een functionele en aantrekkelijke website. Hiermee gaan wij zeker scoren!

Niels de Veth
Albert zips

Nog dank voor de leuke workshop. Was erg goed voorbereid, gepresenteerd en informatief!

Roland Melchior
De Gezonde Regio

ROQUIN rockt! Goede ideeën, goede samenwerking, nog betere resultaten!

Jeroen Buijs
Radboud Universiteit Nijmegen

De stimulerende en professionele ondersteuning van ROQUIN bij het realiseren van onze website heeft belangrijk bijgedragen aan onze succesvolle expansie.

Michiel Roelse
Senlac Tours Europe

Da's mooi

Een panorama of luchtopname van uw organisatie?

Creatief met luchtopnames en panorama's?

Een luchtopname of panorama van uw organisatie biedt direct al voordelen op het gebied van interactie en SEO. Ook een luchtfoto of panaroma van uw organisatie? Lees er alles over in ons nieuwsbericht.

Uw jaarverslag digitaal?

Uw jaarverslag digitaal?

Snel een jaarverslag of (periodieke) rapportage nodig? Kies dan voor de handige online reporting-tool van ROQUIN. Deze biedt volop interactie en is geschikt voor alle devices. Alles in eigen beheer en met een open source CMS. Wat wilt u nog meer?

Uw magazine online?

Uw magazine online?

Ga digitaal met het online magazine van ROQUIN. Snel op maat gemaakt, volop interactie en beleving en toch een hoge ROI. Geschikt voor alle devices en ook nog eens herbruikbaar. U maakt elke volgende editie dus in een handomdraai!

Opvallen met uw domeinnaam?

Opvallen met uw domeinnaam?

Uw merk, locatie, activiteit of product als domein extensie? Dit kan, en biedt direct een wereld vol mogelijkheden! Advies nodig hoe deze in te zetten en direct te pre-registreren? Lees er alles over in ons nieuwsbericht.

Bij ons werken veel muzikanten. Niet gek dus dat we veel naar muziek luisteren. Sterker nog, diverse smaken wisselen we regelmatig uit en brengen we zelfs jammend - live dus! - ten gehore.

Nieuwsgierig geworden? Check onze favoriete tracks en sets, en laat ons weten wat je van onze (brede) muzieksmaak vindt!